.::Nieuws::.

16-05-2017

Graag horen we uw ervaringen met de GGz Praktijk.

We vinden het belangrijk dat mensen die een behandeling overwegen ervaringen horen van u die hier al in behandeling bent (of bent geweest?). We nodigen u dan ook van harte uit om uw ervaringen met ons op papier te zetten en naar ons te mailen. We plaatsen het graag op onze website.

Alvast hartelijk dank,

Marga Bijma (m.bijma@ggzpraktijk.nl)

 

29-01-2017

Graag komen we in contact met regiebehandelaren in BGGz en SGGz die bij ons willen komen werken.

29-01-2017

Vanaf 6 december j.l. hebben we een nieuwe vestiging aan de Jansbuitensingel 13.

6-04-2016

De GGz Praktijk werkt vanaf mei 2015 in opdracht van de NZA (op verzoek van het Ministerie van VWS) mee aan een nieuwe bekostiging voor de GGz. Meerdere partijen werken samen om te komen tot deze nieuwe bekostiging.

18-01-2016

In januari 2016 starten twee Gz psychologen met de opleiding tot klinisch psycholoog.

1-09-2015

GGz Praktijk en Vriend GGZ hebben gezamenlijk het initiatief genomen voor het Buut Vrij project in Arnhem. Het project bestaat uit een netwerk (poule) van geschoolde, ervaringsdeskundige burgers die op aanvraag of afroep worden ingezet ter ondersteuning van kwetsbare Arnhemse burgers (met psycho/sociale en/of psychiatrische problematiek) en hun mantelzorgers.

2-01-2015

Q aan Z. Nu is Quality aan Zet. Maar ook; nu bent u aan zet!

1-01-2015

Heb u last van lichamelijke klachten die na grondig onderzoek niet of onvoldoende medisch verklaard kunnen worden? Bestaan uw klachten langer dan 6 maanden en belemmeren ze u in uw dagelijks functioneren? In dat geval spreken we binnen de gezondheidszorg over SOLK: somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten.



HKZ certificering HKZ certificering

 Behandelaanbod SOLK

Hans Knegtering, arts en bewegingstherapeut

Joost Verspaandonk, klinisch psycholoog-psychotherapeut

Heb u last van lichamelijke klachten die na grondig onderzoek niet of onvoldoende medisch verklaard kunnen worden? Bestaan uw klachten langer dan 6 maanden en belemmeren ze u in uw dagelijks functioneren? In dat geval spreken we binnen de gezondheidszorg over SOLK: somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten.

Veel voorkomende SOLK  

  • vermoeidheid

  • pijn in de spieren en gewrichten

  • hoofdpijn

  • pijn in de rug

  • pijn op de borst

  • Duizeligheid

  • lichamelijke uitvalsverschijnselen

Hierbij horen o.a. diagnosen als:

  • Fibromyalgie

  • Chronische vermoeidheidssyndroom

  • Prikkelbare dikke darm

  • Post Whiplashsyndroom

  • Somatoforme stoornis

  • Conversiestoornis

    Bij SOLK is een medische behandeling onvoldoende helpend. Uit onderzoek is gebleken dat de door ons ingezette interventies herstel bevorderen.

Wat bieden wij u? 

1. Een grondig onderzoek naar de en lichamelijke en psychologische achtergronden van uw klachten.

2. De SOLK voorlichtingscursus.

Deze cursus bestaat uit vier groepsbijeenkomsten. U krijgt informatie over de relatie tussen uw lichamelijke klachten en ontregelde systemen. U leert over de vicieuze cirkels waarin u terecht kunt komen en hoe u deze kunt doorbreken. De cursus wordt gegeven door een arts-bewegings-therapeut en een klinisch psycholoog.

3. Groepsbehandeling SOLK.

Na deelname aan de voorlichtingscursus SOLK hebt u de mogelijkheid binnen onze praktijk aan de slag te gaan met het verbeteren van de omstandigheden voor herstel. U neemt deel aan een groepsbehandeling waarbij u vaardigheden leert om uw klachten te verminderen en functioneren te verbeteren. Het betreffen cognitief gedragstherapeutische en lichaamsgerichte vaardigheden die op basis van wetenschappelijk onderzoek en klinische ervaring efficiënt zijn gebleken in het verbeteren van de omstandigheden voor herstel.

Onderdelen van de groepsbehandeling

  • Ontspanningsoefeningen, en aandachts-oefeningen

  • Verbeteren van dag-nachtstructuur

  • Verbeteren balans inspanning-ontspanning

  • gedachtencirkels doorbreken

  • grenzen herkennen

  • herkennen van uw basisniveau

  • geleidelijke opbouw van activiteiten met voldoende rustmomenten

4. Individuele behandeling SOLK

Afhankelijk van uw hulpvraag kunt u in een individuele therapie verder werken aan het verbeteren van de omstandigheden voor herstel. Samen met u kijken we welke specifieke factoren uw herstel belemmeren en wordt gekeken welke aanpak het beste bij u aansluit. Dit kan betekenen dat u bij een arts of lichaamsgericht therapeut aan de slag gaat, een psycholoog / psychotherapeut, of een vaktherapeut. Een combinatie is eveneens mogelijk.

Om deel te kunnen nemen heeft u een verwijzing nodig van de huisarts voor de Basis GGZ. Vervolgens meldt u zich telefonisch aan bij de GGz Praktijk via telefoonnummer 026 370 98 22 voor het zorgprogramma SOLK.