.::Nieuws::.

16-05-2017

Graag horen we uw ervaringen met de GGz Praktijk.

We vinden het belangrijk dat mensen die een behandeling overwegen ervaringen horen van u die hier al in behandeling bent (of bent geweest?). We nodigen u dan ook van harte uit om uw ervaringen met ons op papier te zetten en naar ons te mailen. We plaatsen het graag op onze website.

Alvast hartelijk dank,

Marga Bijma (m.bijma@ggzpraktijk.nl)

 

29-01-2017

Graag komen we in contact met regiebehandelaren in BGGz en SGGz die bij ons willen komen werken.

29-01-2017

Vanaf 6 december j.l. hebben we een nieuwe vestiging aan de Jansbuitensingel 13.

6-04-2016

De GGz Praktijk werkt vanaf mei 2015 in opdracht van de NZA (op verzoek van het Ministerie van VWS) mee aan een nieuwe bekostiging voor de GGz. Meerdere partijen werken samen om te komen tot deze nieuwe bekostiging.

18-01-2016

In januari 2016 starten twee Gz psychologen met de opleiding tot klinisch psycholoog.

1-09-2015

GGz Praktijk en Vriend GGZ hebben gezamenlijk het initiatief genomen voor het Buut Vrij project in Arnhem. Het project bestaat uit een netwerk (poule) van geschoolde, ervaringsdeskundige burgers die op aanvraag of afroep worden ingezet ter ondersteuning van kwetsbare Arnhemse burgers (met psycho/sociale en/of psychiatrische problematiek) en hun mantelzorgers.

2-01-2015

Q aan Z. Nu is Quality aan Zet. Maar ook; nu bent u aan zet!

1-01-2015

Heb u last van lichamelijke klachten die na grondig onderzoek niet of onvoldoende medisch verklaard kunnen worden? Bestaan uw klachten langer dan 6 maanden en belemmeren ze u in uw dagelijks functioneren? In dat geval spreken we binnen de gezondheidszorg over SOLK: somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten.HKZ certificering HKZ certificering

Hans Knegtering, arts

Karin Pronk en Marga Bijma, verpleegkundig specialist GGz

Soms heb je een extra steuntje in de rug nodig om je problemen aan te pakken. Als je te somber, angstig of verward bent om goed te profiteren van een therapie kan medicatie een uitkomst zijn. Medicatie kan nooit enige antwoord zijn bij het oplossen van een psychisch probleem. Daarom zal medicatie altijd gecombineerd worden met andere therapie. Ook is het belangrijk dat medicatie alleen dan wordt voorgeschreven als het echt nodig en de effectiviteit wetenschappelijk bewezen is.

Medicatie als probleem

Soms is medicatie zelf een probleem geworden. Er kan een vorm van afhankelijkheid van medicatie ontstaan die averechts werkt. Vooral bij het gebruik van kalmeringsmiddelen en slaapmiddelen bestaat dit risico.  Er ontstaan soms vervelende bijwerkingen die om bijstelling van bestaande medicatie vraagt. Of het afbouwen van een medicijn, bijvoorbeeld een anti-depressivum, stuit op problemen. Ook in die gevallen kan de GGz Praktijk geconsulteerd worden.

Wilt u zich aanmelden voor medicamenteuze begeleiding? Neem Contact op met de GGz Praktijk.

Ook kunt u informatie opvragen bij Hans Knegtering. Dat kan telefonisch: 06-22509286 of via de mail