Intensieve Traumabehandeling

Vanaf 10 mei 2021 start de GGz Praktijk met een Intensieve Traumabehandeling. Deze ambulante therapie is geschikt voor mensen met een (ernstige) PTSS. Na de intake volgen twee behandelweken. In iedere week krijg je voorlichting en meerdere dagdelen EMDR. Bij de voorlichting kun je iemand uit je omgeving meenemen, van harte welkom. Beweging maakt ook deel uit van de therapie.

 Het is intensief en spannend om dit te doen. Maar het is ook veilig, snel en krachtig. Op deze manier kun je op de beste en snelste manier je leven weer oppakken.  Na afloop van deze behandeling kan het zijn dat je nog andere klachten hebt. Na een therapiepauze van een paar weken spreken we elkaar dan ook weer.In dat gesprek spreken we af hoe verder te gaan. Het kan zijn dat je dan nog behandeling krijgt voor je andere klachten. We bieden in ieder geval zoveel mogelijk één totaalpakket. We willen dat je zo min mogelijk van de ene naar de andere organisatie hoeft over te stappen.

 Als er sprake is van Complexe PTSS of PTSS+ dan bieden we je dus een volledige behandeling.

 Het is belangrijk om tijd vrij te maken voor de twee behandelweken. We bespreken dit graag met je. Ook maken we afspraken over bijvoorbeeld alcoholgebruik (niet in deze twee weken). De EMDR wordt gegeven door verschillende therapeuten. Dit helpt je klachten nog sneller te verbeteren.

Aan het einde van de behandeling heeft 80% van de mensen minder klachten. Je herinneringen aan nare situaties roepen minder emoties op. Je bent minder gespannen. Je denkt minder slecht over jezelf en minder negatief. Je hebt geen herbelevingen en nachtmerries meer. Doordat je emoties rustiger zijn hoef je ook minder dingen te vermijden in je leven. Je krijgt weer meer ruimte voor positieve ervaringen.  

Er is een groep mensen die minder goed opknapt (15-20%). Als je tot die groep hoort, bespreken we met je wat dan te doen.

 

Kwaliteit centraal
De GGz Praktijk heeft een aantal Kwaliteitskeurmerken. Daar zijn we best trots op. We vertellen hier dan ook graag wat meer over.
Geregistreerde CRKBO instellingKeurmerk Basis GGzKeurmerk HKZ Kleine organisaties
Meer over onze kwaliteitskeurmerken