Intensieve traumabehandeling

De GGz Praktijk biedt een Intensieve Traumabehandeling. Deze ambulante therapie is geschikt voor mensen met een (ernstige) PTSS. Na de intake volgen twee behandelweken. In iedere week krijg je voorlichting en meerdere dagdelen EMDR. Bij de voorlichting kun je iemand uit je omgeving meenemen, van harte welkom. Beweging maakt ook deel uit van de therapie.

Het is intensief en spannend om dit te doen. Maar het is ook veilig, snel en krachtig. Op deze manier kun je op de beste en snelste manier je leven weer oppakken. Na afloop van deze behandeling kan het zijn dat je nog andere klachten hebt. Na een therapiepauze van een paar weken spreken we elkaar dan ook weer. In dat gesprek spreken we af hoe verder te gaan. Het kan zijn dat je dan nog behandeling krijgt voor je andere klachten. We bieden in ieder geval zoveel mogelijk één totaalpakket. We willen dat je zo min mogelijk van de ene naar de andere organisatie hoeft over te stappen.

Lijd je aan complexe PTSS (PTSS en problemen met je zelfbeeld, relaties en emoties) dan bieden we je dus een volledige behandeling.

Het is belangrijk om tijd vrij te maken voor de twee behandelweken. We bespreken dit graag met je. Ook maken we afspraken over bijvoorbeeld alcoholgebruik (niet in deze twee weken). De EMDR wordt gegeven door verschillende therapeuten. Dit helpt je klachten nog sneller te verbeteren. 

Aan het einde van deze behandeling heeft 94% van de mensen minder klachten.  Bijna 70% heeft zelfs geen PTSS meer. Het grootste deel van de deelnemers heeft een flinke afname van klachten.

Je herinneringen aan nare situaties roepen minder emoties op. Je bent minder gespannen. Je denkt minder slecht en minder negatief over jezelf. Je hebt geen herbelevingen en nachtmerries meer. Doordat je emoties rustiger zijn hoef je ook minder dingen te vermijden in je leven. Je krijgt weer meer ruimte voor positieve ervaringen.  

Verder lezen over EMDR? Lees de folder EMDR. Op deze website vind je nog meer (betrouwbare) informatie over EMDR. 

Kwaliteit centraal
De GGz Praktijk heeft een aantal Kwaliteitskeurmerken. Daar zijn we best trots op. We vertellen hier dan ook graag wat meer over.
Geregistreerde CRKBO instellingKeurmerk Basis GGzKeurmerk HKZ Zorg en WelzijnErkend leerbedrijf
Meer over onze kwaliteitskeurmerken