Verwerkingsgroep

Klik hier voor de folder

Wanneer?

De verwerkingsgroep start weer op 29 januari 2024. De groep duurt 12 wekelijkse bijeenkomsten. De groep vindt plaats op maandag om 13.30 uur en duurt een uur. In iedere sessie staat 1 thema centraal. Je krijgt daarnaast huiswerk mee van het thema wat geoefend is. 

De groepstherapeuten zijn Tamara Verstegen   en Niels Popelier  . Je kunt hen je vragen over de groep stellen. Je behandelaar kan je aanmelden voor de groep. 

Voor wie?

Voor mensen die een traumabehandeling succesvol hebben afgerond maar nog last hebben van de gevolgen van wat er is gebeurd en de effecten hiervan op het dagelijks leven.

Wat wordt er behandeld?

Trauma laat op veel gebieden in het leven diepe sporen na. Daarom zit er veel afwisseling in de onderwerpen die we bespreken. We besteden aandacht aan rouw, boosheid en verdriet en betekenis geven. We werken eraan hoe je met deze emoties omgaat. We behandelen de gevolgen van trauma op je lichaam en je seksualiteit. Ook wordt gewerkt aan je zelfbeeld en identiteit (wie je bent). Je leert betere grenzen te stellen in je leven en liefdevoller naar jezelf te gaan kijken. Tot slot maken we een terugvalpreventieplan. Dit is een plan dat je helpt om alles dat je hebt geleerd vast te houden in tijdens dat het slechter met je gaat.

Naar het overzicht van alle behandelingen